Test Kim

Arrivas historie

Arriva har været en del af den kollektive trafik i Danmark siden 1997, hvor det britiske selskab købte danske Unibus. Siden er flere selskaber og forretningsben kommet til, og Arriva er i dag Danmarks største busoperatør og næststørste togoperatør. 

Arriva kører bus i næsten alle egne af landet og beskæftiger omkring 3.500 buschauffører på landsplan. 

Derudover sejler Arriva havnebusserne i Københavns havn, der har været en stor del af det spirende liv på havnefronten, siden de havde deres første sejltur i år 2000. Havnebussernes popularitet er steget år for år og kunne i 2015, udover at fejre 15 års jubilæum, glæde sig over det højeste antal passagerer nogensinde. 

I 2003 gjorde Arriva sin entre på det danske togmarked efter at have vundet danmarkshistoriens første togudbud – udbuddet af den regionale togdrift i Midt- og Vestjylland. Arriva genvandt kontrakten i 2009 og fik forlænget kontrakten i 2015 og står således for togdriften frem til 2020. 

I 2015 var Arriva endnu engang med til at skabe Danmarkshistorie, da det første bybilskoncept i Danmark blev lanceret under navnet ”DriveNow – Operated by Arriva”. Arriva satte i efteråret 2015 400 elektriske bybiler på gaden i København som en del af den kollektive trafik i hovedstadsområdet. Bybilerne er blandt andet integreret med Rejsekortet og Rejseplanen og indgår således som en del af rejsen med den kollektive trafik i København. 

Arriva Gruppen

I 1997 – forud for internationaliseringen af virksomheden – blev navnet ændret til Arriva, og logoet med de to hjul i bevægelse blev skabt. Det var også i 1997, at Arriva med købet af Unibus i Danmark begyndte sin ekspansion i Europa.

Siden 1998 har Arriva opkøbt busselskaber i flere lande og har vundet nye kontrakter inden for både bus- og togdrift. Arriva kører i dag bus i Danmark, Holland, Italien, Kroatien, Polen, Portugal, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet og Ungarn. Arriva kører tog i Danmark, Holland, Polen, Portugal, Storbritannien, Sverige og Tjekkiet. 

Arriva Gruppen blev i 2010 købt af Deutsche Bahn.

For at læse mere om hvilke ydelser og hvilken service Arriva leverer for kunder og medarbejdere, så besøg venligst Arriva in Focus ved at klikke her.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få gode tilbud, unikke rabatter og spændende nyheder fra Arriva direkte i din indbakke.

Og vær med i lodtrækningen om 5 x 2 dagsbilletter til Arriva tog.

Tilmeld nyhedsbrev