Test Kim

Tog

Arriva vandt i 2001 udbuddet af den regionale togtrafik i Midt- og Vestjylland og har således stået for driften siden 2003. Dermed brød Arriva DSB’s mangeårige monopol på togdriften i Danmark og betjener i dag cirka 15 procent af det danske jernbanenet og har cirka 6,5 millioner passagerer om året.

Arriva har sat nye standarder for dansk togdrift ved at præstere en gennemsnitlig punktlighed på over 97 procent og ved at skabe en kundetilfredshed på over 80 procent. Arriva genvandt kontrakten i Midt- og Vestjylland i 2009 og fik forlænget kontrakten i 2015 og står således for togdriften frem til 2020.

Arriva kører med 43 togsæt af typen Alstom Coradia LINT 41 fordelt over seks større strækninger samt på Vestbanen mellem Varde og Nr. Nebel.

Arriva driver desuden 72 togstationer, hvoraf de seks er med betjente billetsalg. Her kan du få råd og vejledning om din rejse samt købe billetter og kort. Læs mere om vores billetter og kort her.

Marked

Det danske togmarked blev først liberaliseret i 2001. Dog er det fortsat kun meget få strækninger, der har været i udbud, og togtrafikken er på nuværende tidspunkt delt mellem Arriva, DSB og lokalbanerne, hvor DSB fortsat sidder på langt størstedelen af passagererne. 

Strækninger

Arriva kører tog på strækningerne: 

Aarhus-Skjern
Aarhus-Struer
Struer-Thisted
Struer-Skjern
Esbjerg-Skjern
Esbjerg-Niebüll (i Tyskland) 
Vestbanen mellem Varde og Nr. Nebel

Fakta om Arriva tog

  • Arriva kører på seks midt- og vestjyske togstrækninger
  • Arriva betjener cirka 15 % af det danske jernbanenet
  • Arriva betjener cirka 6,5 millioner togpassagerer om året
  • Arriva kører hvert år cirka 7,7 millioner kilometer

Dansk Tog

Arriva er desuden medlem af brancheforeningen Dansk Tog -et erhvervspolitisk samlingspunkt for jernbanevirksomheder, der ønsker en attraktiv og effektiv jernbane i Danmark. Dansk Tog arbejder for en langt større grad af markedsorientering, effektivitet og konkurrence om de offentlige indkøb af jernbanedrift i Danmark. Læs mere om Dansk Tog.

Arrivas andre forretningsområder

Tilmeld dig nyhedsbrev

Få gode tilbud, unikke rabatter og spændende nyheder fra Arriva direkte i din indbakke.

Og vær med i lodtrækningen om 5 x 2 dagsbilletter til Arriva tog.

Tilmeld nyhedsbrev